26 Aralık 2012 Çarşamba

Muhabbet Kuşu Yavru Bakımı



Sponsorlu Bağlantılar

Bugün kendi tecrübelerimi sizinle paylaşıcağım.Yavru bakımı hakkındaki bilgileri en başından sonuna kadar ki gelişen evreleri size anlatıcam.

Muhabbet kuşları ne zaman ürer nasıl ürer?
Muhabbet kuşları 1 1.5 yaşlarında ürerler.



Muhabbet kuşları yumurtalarını neden kırar?
Muhabbet kuşunuz yumurtladıysa sık sık açıp yuvaya bakmamanız lazım aksi takdirde kıskanıp yumurtaları kırabilir.
muhabbet kuşları yavruları
Muhabbet Kuşu Yavru Bakımı

Muhabbet kuşları yavru bakımı nasıl olur?
Muhabbet kuşları yavrusu yaklaşık 30 35 gün yuvada kalmaları lazım.Büyüdüğünde anne yem vermeyi keser ve yuvadan çıkıp yem toplamaya başlar.Daha küçükken beslemeyi keserse sizin mama yapıp beslemeniz lazım,ama kesinlikle besleyip yuvaya geri koymalısınız 1 aylık oluncaya kadar yuvada kalmaları en doğru tercihdir.Ve en önemli noktalardan birtaneside muhabbet kuşları babanın hareketlerini taklit ederler yuvadan çıkıp babayı izliyerek yem kırmayı su içmeyi öğrenirler bu evreye gelene kadar yuvada kalması en doğru tercihdir.Bu süreden sonra yeniden çiftleşmek isterler o yüzden yavrularına zarar verebilirler yuvadan çıkması ve girmemesi için başka bir kafese alıp ayırmanız lazım.Nadirde olsa yavrularla birlikte aynı kafesde yaşıyan muhabbet kuşlarıda vardır.

Muhabbet kuşları yavrusu mamayla besleme videosu.
 Muhabbet kuşları için mama tarifi.

Muhabbet kuşu yavrularını nasıl besler videosu aşağıda ama kesinlikle sık sık açmanızı önermem ve elinize almayın yavruları bakmayı keserler çok zordur sizin beslemeniz.

3 yorum:

  1. paylasim icin tesekkurler..gercekten cok faydali bilgiler..

    YanıtlaSil
  2. Benim bir çift kuşum var. Bana geldiğinde 4 yumurtası vardı.Daha sonra yumurtalar 6 oldu. yavrular çıkmaya başladı. büyüdüler tüylendiler. ama daha yeme düşmesi için 2 hafta falan var. dün akşam erkek kuş sürekli huysuzluk yapıp çırpınıp ötmeye başladı. yani bu normal haldeki ötmesi değildi. sonra bize tanıdığımız biri erkek kuşu ayırmamızı söyledi. eger erkek kuşu ayırmazsak yavrulara zarar verir dedi. sonra babam bugun sabah erkek kuşu farklı bir kafese koydu. tabi erkek kuş yerinde duramıyor ama dişi kuşta yavruluktan çıkmıyor ve sürekli cak cak diye ötüyor. sonra babama yine kuş besleyen bir arkadaşı erkek kuşu ayırırsan yavrular ve anne kuş ölür demiş.daha sonra erkek kuşu tekrar aynı kafese koyduk. ama sürekli dişi kşu ağzından tutup sürüklüyor yanı galiba yavruları kıskandığını düşünüyoruz. sürekli çırpınıyor ve dişi kuşu korkutuyor. önceden böyle değildi çok iyi anlaşıyorlardı yavrulara ikisi birden bakıyorlardı. ama simdi çok korkuyorum. yavrulara zarar vermemesi için ne yapmalıyız cok sasırdık lütfen en doğrusu neyse onu yapmamızı söyleyinnn....

    YanıtlaSil
  3. Aynur hanım yavrular tüylendiyse yavruları ayırın burada yazan mamaları yapıp yedirin tüylendiyse zaten yuvadan düşmeleri lazımdı ayıracaksanız yavruları ayırın derim.

    YanıtlaSil

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)