23 Ocak 2013 Çarşamba

İdrar Yolları İltihabı Nedenleri Nasıl Tedavi Edilir



Sponsorlu Bağlantılar

İdrar Yolları İltihabı Nedenleri ve Nasıl Tedavi Edilir
İdrar yolu enfeksiyonlarının en sık görülenleri, idrarınızı yaparken ağrı ya da sızı hissetmenizdir. Bunun yanı sıra sık olarak idrara çıkma isteğidir. Sürekli sıkışma hissi olarakda baş gösterebilir. Bu etkileri görenler doktora başvurmalıdır, hekimler tarafından verilen antibiyotikler kullanılabilir. Tam idrar testi, tam kan sayımı ve kültür alımı ile tüm testlerin yapıldıktan sonra tam tanının konulup daha sonra tedaviye başlanılması gerekmektedir.

Toplumda en sık görülen hastalıklardan biri olmasına rağmen, doktora en az başvuru yapılan hastalıklarında başını çekmektedir. Sağlıgınız çok önemlidir, kendinize değer verin ve vücudunuzdaki sorunları görür görmez erken teşhis konulabilmesi için hemen doktorunuza başvurun.


İdrar yolları iltihabı nedenleri

Kadınlarda daha fazla görülebilir, hijyenik bir tuvalet temizliği çok önemlidir. Bunun yanı sıra anotomik bozukluklar sebebi ile bu rahatsızlık görülebilir. İdrar yollarının kısa olması nedeni ile ortaya çıkabilir. Doğumsal nedenler bunu çok etkileyebilmektedir. İdrar yollarında taş oluşumu da bu konuda çok önemli bir nedendir. Cerrahi girişimler sonucunda da enfeksiyonlar oluşabilir. Prostat sorunun gelişmesinden sonra da idrar yolları enfeksiyonları oluşabilir.

İdrar yolları iltihabı

Anlattıklarımız ön bilgi amaçlıdır, kesinlikle tedaviye yönlendirmiyoruz. Doktorunuza başvurmadan, kendi başınıza bir şey yapmayın sağlıklı günler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)