19 Haziran 2013 Çarşamba

Islık Nasıl Çalınır



Sponsorlu Bağlantılar

 Islık çalmak resimli anlatımlı
“Islık nasıl çalınır?” sorusu genellikle ıslık konusunda yeteneği olmayan kişiler tarafından sorulan bir sorudur. Bunun net bir cevabı olmasa da farklı yöntemler mevcuttur.
Islık çalmak herkesin başarabileceği bir şey değildir. Oldukça zordur. Önemli olan üflediğiniz nefesin geçtiği bölgenin ıslığın net bir şekilde dışarı çıkmasını sağlaması olacaktır. Bunun için parmaklarını kullanan kişiler olduğu gibi, parmağını kullanmaya gerek duymadan sadece dudaklarını büzerek ve büzdüğü yerden üfleyerek ıslık çalan kişiler de bulunmaktadır. Bu ıslık genellikle oldukça düşük tonda olan bir ıslıktır. Daha yüksek tonda olan bir ıslık için parmakların en az bir tanesi mutlaka kullanılmalıdır. Genellikle bu ıslıklar da konserlerde, maçlarda, tezahüratın yoğun olarak yapıldığı yerlerde çalınmaktadır.
Islık çalmak için en bilinen yöntem başparmak ve işaret parmaklarının birleştirilmesi ve ağza götürülmesi şeklinde başlamaktadır. Dilinizi içe doğru kıvırmalı ve daire çeklindeki parmaklarınızı dilinizin altından geçirip dilinize baskı yapmalısınız. Bunu yaptıktan sonra üflemelisiniz. Bu pozisyonda birkaç kez deneme yaparak ıslık çalmayı öğrenebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)