4 Temmuz 2013 Perşembe

İstanbul'da Gezilecek Yerler



Sponsorlu Bağlantılar

İstanbul, tarih boyunca birçok devlete ev sahipliği yapmış olan önemli bir şehrimizdir. Burayı kendisine ev edinen her devlette arkasında bir tarih bırakarak gitmiştir. Bu nedenle İstanbul’da birçok tarihi eser ve tarihi mekân bulunmaktadır. Özellikle İstanbul’un uzun yıllar boyunca Bizans ve daha sonrada Osmanlı’nın himayesi altında kalması sonucunda bu şehrimizde birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi ise Ayasofya Camisi’dir. Bu caminin özelliği Bizans zamanında kilise Osmanlı zamanında ise cami olarak kullanılmasıdır.
Kapalı Çarşı
                Tarihimizi öğrenmek ve gezmek için İstanbul’a giden bir kişi kendisine gezebileceği çok fazla yer bulabilir. Özellikle tarihi mekânların çok olması sayesinde günler boyunca İstanbul’u dolaşabilirsiniz. İstanbul’da Gezilecek Yerler denildiği zaman akla ilk olarak Sultanahmet gelmektedir. Çünkü Ayasofya Camisi, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı gibi önemli tarihi yapıların birçoğu bu bölgede bulunmaktadır. Bunun dışında tarihi Taksim Meydanı da gezilecek nadir yerlerden bir tanesidir.
Kız Kulesi
                İstanbul’da Gezilecek Yerler sadece bunlarla da sınırlı değildir. Aynı zamanda yeni yeni yapılmaya başlanan birçok mekân bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de Aquapark’tır. Burada deniz canlıların birçoğunu görme imkânınız bulunmaktadır.
Emirgan Korusu

0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)