31 Ekim 2013 Perşembe

Uçuk Nasıl Geçer ?



Sponsorlu Bağlantılar

Uçuk Nedir Nasıl Geçer Bitkisel Tedavi Yöntemleri Kremi
Uçuk Nedir? Uçuk, vücutta genelde dudak gibi yumuşak olan dokularda çıkan içi su dolu kabarcıklar halinde görülmektedir. Genelde ağız kenarında görülen bu rahatsızlıklar nadiren de olsa ağız içinde de görülmektedirler. Uçuklar ağızla veya ağıza değen kaşık gibi şeyler yardımıyla kişiden kişiye bulaşmaktadır. Uçuk, ağız bölgesinde çıkmadan yaklaşık olarak 24 saat önce aşırı kaşınma gibi belirtilerle çıkacağını haber etmektedir. Bu bölgede kaşınmanın yanı sıra yanma ve acı duyma gibi belirtiler de görülmektedir. Uçuk, uçuk virüsü adı verilen herpes simpleks adı da verilen virüsle meydana gelmektedir. Bu virüs faaliyet gösterdikten sonra içi su dolu kabarcıklarla gözle görülebilmektedir. Oluşan su dolu kabarcıklar, yeme ve mimiklerin gösterileceği durumlarda insanlara aşırı derecede yanma ve acı hissi vermektedirler. İyileşme sürecinden hemen önce bu kabarcıklar patlar ve yara oluşur. Bu görüntü insanlar tarafından pek de göze hoş gelmeyecek bir görüntüdür.  

Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk, virüslerden oluştuğundan dolayı insanlara verdiği acının yanı sıra bulaşıcı bir niteliktedir. Sadece aynı şekilde ağızda yara oluşturabileceği gibi gözle temas halinde uçuk, gözde iltihaplanmalara da yol açmaktadır. Bu sebeplerden dolayı, uçuk oluştuğunda kesinlikle temastan sonra eller iyice yıkanmalı ve mümkün olduğu kadar gözle temasından kaçınılmalıdır. Ayrıca oluşan uçuğun yolunması dediğimiz olaydan kaçınılmalıdır yani yarayı açmak uçuğa diğer mikropların da bulaşmasının önünü açacaktır.  
uçuk
 Uçuk Nasıl Tedavi Edilir? Uçuk tedavisinin ilk aşaması bu yaraların oluşmaması için temizliğe özen gösterilmesidir. Tüm önlemlere rağmen oluşan uçuk tedavisinde antiseptik ilaçlar ve alkol kullanılarak uçuk üzerindeki bakteri enfeksiyonunun gelişmesi önlenmektedir.  Halk arasında sıklıkla uygulanan diğer yöntem ise ağrı kesici ilaçlardır. Ancak bu ilaçlar uçuğun tedavisinde etkili olmayıp sadece uçuğun oluşturduğu ağrıları azaltmakta etkilidir. Son yıllarda sıklıkla kullanılan uçuk kremleri oluşan uçuğun deriye temasını mümkün olduğu kadar azaltmakta ve sonrasında da uçuk olan bölgenin kurutulmasını sağlayarak tedaviye yardımcı olmaktadır.uçuk ilacı dudak uçuğu

0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)