20 Aralık 2013 Cuma

Sivilce İzleri Nasıl Geçer



Sponsorlu Bağlantılar

Sivilce İzleri ve Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılması gerektiği hakkında bilgilerin yer aldığı sağlık makalesi.

Sivilce Nedir?
                Akne vulgaris, yani tıptaki adıyla sivilce olarak bildiğimiz rahatsızlık, derinin yağ oranı bakımından oldukça yüksek olan bölgelerinde vücudun bu yağı dışarı atmasını sağlamak için oluşan, genellikle ergenlik dönemlerinde görülen, tedavisinin derhal yapılıp kontrol altına alınmadığı zamanlarda ise kalıcı izler bırakabilen bir hastalıktır.
                Yukarıda da bahsettiğimiz gibi sivilceler, genellikle ergenlik çağında ortaya çıkmaktadır. Bunun sebebi ergenlik çağında vücudun hemen her bölgesinde görülen gelişimlerdir. Özellikle yüz bölgesindeki yağlar, yüze şekil verilmesi ve sakal gibi ergenlik belirtilerinin oluşması için dışarı salgılanmak zorundadır. Bunu da vücut, sivilce oluşturarak sağlamaktadır.  Daha bilimsel bir şekilde izah edecek olursak; vücudumuzda kıl köklerinin beslenmesini sağlayan kanallar mevcuttur. Bu köklerin tıkanması gibi durumlarda kanallar iltihapla ve suyla dolarak kanalların tıkanmasına sebep olur. Sonrasında da vücut, bu iltihabı dışarıya vücut üzerinde sivilceler oluşturarak atar.
Sivilce Nasıl Geçer?
Sivilce tedavisinde halk arasında ve tıp dünyasında birçok farklı yöntem kullanılmaktadır. Fakat ortak olan tek nokta, sivilce tedavisinin çok uzun zaman alması ve iyileşme sürecinin de bir hayli uzun olmasıdır. Sivilce tedavisi, cilt uzmanları tarafından yapılmaktadır. Sivilce tedavisinde sivilcelerin oluşma şekilleri ve büyüklük ve sıklıklarına göre farklı ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilaçların kullanımına tedavi sürecinde başvurulan uzmanın karar vermesi uygun olacaktır. Sivilcelerin çok yoğun görüldüğü hastalarda yaklaşık iki veya üç ay boyunca antibiyotik tedavisi uygulanır.  Bu tedavi uygulanırken yumuşak ve cildi kuru tutma etkisi olan sabunlarla günlük temizlik gerekmektedir.
Sivilce tedavisinde uygulanması gerekenler
Vücutta oluşan sivilceler, çoğunlukla iz bırakacak niteliktedirler. Oluşan bu izler, genellikle vücuttaki yağ oranını dengede tutmaya yönelik olan bitkisel ilaçlar kullanılmaktadır. Bunların dışında da çok ilerlemiş ve vücutta derin yaralar oluşturan izler ise cilt bakım uzmanları tarafından cerrahi müdahalelerle tedavi edilmektedir.Sivilce izleri için bu söylenenler


0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)