5 Ocak 2014 Pazar

Alparslan Türkeş'in Hayatı



Sponsorlu Bağlantılar

Alparslan Türkeş 25 Kasım 1917’de Lefkoşa’da dünyaya gelmiştir. Daha sonra ise 3 Haziran 1933 yılında ailesiyle beraber Lefkoşa’yı terk ederek İstanbul’a gelmiştir. Alparslan Türkeş Hayatında askerlik kariyerine 1933 yılında başladı. Askerliğe ise Hüseyin Sırrı Bellioğlu’nun yarımı ile Kuleli Askeri Lisesinde başlamıştır. 1938 yılında ise bu okuldan mezun olarak Harp Okulunu bitirmiş oldu.
               14 Ocak 1940 yılında evlenen Alparslan Türkeş, bu zamanlarda Gelibolu’daki piyade alayına komutan olarak atandı.1944 yılında tutuklanan Alparslan Türkeş, 1945 yılında serbest bırakıldı ve tekrar orduya dâhil oldu.
                Alparslan Türkeş 27 Mayıs darbesini yapan 37 kişilik grubun içinde yer almaktaydı. Radyodan darbe bildirgesini okuduğunda herkes adını duymuş oldu.
                Alparslan Türkeş’in siyasal hayata girişi ise 31 Mart 1969 yılında gerçekleşmiştir. İlk partisi ise Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi olmuştur.
                Hayatı boyunca birçok partide yer almış ve birçok kişi tarafından sevilmiştir. Başarılarla dolu siyasal hayatı olan Türkeş 4 Nisan 1997 yılında Ankara’da kalp krizi sonrasında hayata gözlerini yumdu.
Alparslan Türkeş sözlerinden bir kaçı;
  • Daima hedefiniz olsun,Ve hedefinizin ''Turan'' olsun,Başarı için sebebiniz olsun ve Sebebiniz ''ALLAH'' rızası olsun !
  • Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin.
  • Ancak istila ve işgal altındaki bir millet milliyetçilik yaptığı için suçlanabilir...


0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)