1 Ekim 2014 Çarşamba

Bayram Namazı Nasıl Kılınır



Sponsorlu Bağlantılar

Bayram namazı, Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı olmak üzere yılda iki kere kılınır. Bayram namazı 2 rekâttır ve cemaat ile kılınır. 








BAYRAM NAMAZI KILINIŞI
·         Bayram namazı için öncelikle imamın arkasına geçeriz ve “Niyet ettim Allah rızası için (Kurban ya da Ramazan) Bayramı Namazını kılmaya, uydum hazır olan imama” diye niyet ederiz. Daha sonra “Allahu Ekber” diyerek tekbir getiririz ve ellerimizi bağlayarak sessizce Sübhaneke’yi okuruz.
·         Sübhaneke bittikten sonra “Allahu Ekber” diyerek 1. tekbiri alırız ve daha sonra ellerimizi yana salarız. Tekrar “Allahu Ekber” deriz ve 2. tekbiri alır, elleri yana salarız.
·         Allahu Ekber” diyerek 3. tekbiri de aldıktan sonra ellerimizi bağlarız ve imamı dinleriz. İmam önce sessizce Eûzü Besmele çeker daha sonra Fatiha ve bir sure okur. Cemaat ise sadece imamı dinler.
·         İmam sureleri tamamladıktan sonra “Allahu Ekber” deriz ve rükûya gideriz. Rükûda 3 kere “Sübhâne Râbbiye’l-Azim” der doğruluruz. Doğrulurken “Semi Allahu li-men hamideh”, tam doğrulduğumuzda ise “Rabbenâ leke’l hamd” deriz.
·         Rükûdan sonra secde için “Allahu Ekber” deriz ve secdeye gideriz. Secdede 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘alâ” dedikten sonra “Allahu Ekber” diyerek otururuz. Tekrar “Allahu Ekber” diyerek 2. secdeye gideriz. Secdede yine 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘alâ” deriz. Secdeden “Allahu Ekber” diyerek ayağa kalkarız ve namazın ikinci rekâtına geçeriz.
·         2. rekâtta imam tekrar Fatiha ve bir sure okur. Cemaat ise hiçbir şey okumadan imamı dinler.
·         İmam sureleri bitirdikten sonra “Allahu Ekber” diyerek 1. tekbiri alırız, sonrasında ellerimiz yana salarız. İlk tekbirde olduğu gibi 2. tekbiri de aynı şekilde gerçekleştiririz. 3. tekbiri de getirdikten sonra ellerimizi bağlamadan “Allahu Ekber” der rükûya gideriz.
·         Rükûda 3 kere “Sübhâne Râbbiye’l-Azim” der doğruluruz. Doğrulurken “Semi Allahu li-men hamideh”, tam doğrulduğumuzda ise “Rabbenâ leke’l hamd” deriz.
·         Rükûdan sonra secde için “Allahu Ekber” deriz ve secdeye gideriz. Secdede 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘alâ” dedikten sonra “Allahu Ekber” diyerek otururuz. Tekrar “Allahu Ekber” diyerek 2. secdeye gideriz.  Secdede yine 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘alâ” deriz.
·         Allahu Ekber” diyerek secdeden kalkar dizlerimizin üzerinde Tahiyyata otururuz. Sırasıyla Ettehiyyâtü, Allâhumme Salli, Allâhumme Barik ve Rabbenâ dualarını okuruz.
·         Dualar bittikten sonra imamla birlikte yüzümüzü önce sağa çevirir “Es selâmu aleyküm ve rahmet’ullah” der selam veririz. Daha sonra sola çevirerek “Es selâmu aleyküm ve rahmet’ullah” der selam veririz. Böylelikle bayram namazı sona erer. 


0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)