27 Ocak 2015 Salı

Dağhan Külegeç Kimdir



Sponsorlu Bağlantılar

Dağhan Külegeç Kimdir? ( Kiraz Mevsimi Mete Uyar)

18 Ekim 1978 tarihinde istanbul’da doğan Dağhan Külegeç, ünlü tiyatro sanatçısı Altan Erbulak’ ın torunudur. Televizyoncu Ayşe Erbulak ve Kaligraf Rıza Külegeç’in oğlu olan Dağhan Külegeç’in çocukluğu İstanbul’da geçmiştir. İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi mezunu olan Dağhan Külegeç oyunculuğa da oldukça meraklıydı. 

Ailede yer alan sanatçılar da bu ilgisinin oluşmasında en önemli etken olmuştur. Esprili ve sivri bir karakter olarak bilinen Dağhan Külegeç ilk oyunculuk deneyimini genç yaşlarda McDonald’s reklam filminde oynayarak edindi. Bu deneyimden sonra 2002 yılında Atv de yayınlanan G.A.G programında yardımcı yönetmenlik yapan Dağhan Külegeç bu projeden sonra gençlik dizisi Lise Defterinde lise öğrencisi rolü aldı. Dizideki rolü bittikten sonra hırsız Polis dizinde rol alan Dağhan Külegeç en önemli başarısını 2007 yılında başlayan Kavak Yelleri dizisinde kazandı. Herkes tarafından Efe karakteri ile tanınan oyuncu izleyiciler tarafından oldukça sevildi. Yönetmenle anlaşamadığı için diziden ani bir şekilde ölüm sahnesiyle ayrılan Dağhan Külegeç hayranlarını o dönem oldukça şaşırtmış ve üzmüştü. Daha sonra tekrar anlaşarak diziye dönen Dağhan Külegeçin ardından bir süre sonra dizi final yaptı. 
Dağhan Külegeç ve Sevgilisi
Uzun zaman ekranlarda yer almayan ünlü oyuncu 2013 yılında Acun Ilıcalı’nın yapımı olan Survivor Ünlüler - Gönüllüler yarışması için Panama’ya gitti. Ünlü takımında başladığı yarışmayı Gönüllüler takımınında bitiren Dağhan Külegeç en son olarak Fox Tv ‘nin yeni dizisi Kiraz Mevsimi’nde Mete rolünü canlandırıyor.

Dağhan Külegeç boyu 1.70 m
Dağhan Külegeç kilosu 63 kg

Sosyal Medyada Dağhan Külegeç

Dağhan Külegeç Twitter Adresi : twitter.com/daghankuleqec
Dağhan Külegeç Facebook Hesabı : www.facebook.com/DaghanKulegec



Dağhan Külegeç Kiraz Mevsimi

Dağhan Külegeç Survivor


0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)