9 Şubat 2015 Pazartesi

Nazar Duası Anlamı - Arapça ve Türkçe Okunuşu



Sponsorlu Bağlantılar

Nazar Duası Anlamı Arapça ve Türkçe Okunuşu

Halk arasında nazarın bir diğer adıda göz değmesidir.Nazara karşı kurşun döktürülerek korunulacağına inanılmaktadır.Nazara karşı Kur'an-ı Kerim'de olan duaları okuyarak Allahın izniyle kem gözlere karşı nazardan korunmaktayız.

Nazar Nedir ? 
Nazar veya kem göz, canlı ya da ölü varlığın başına bir kaza ya da felaket geldiğine inanılan bakış.Özellikle nazardan çocukların, hamilelerin ve  hayvanların etkilendiğine inanılmaktadır.

Peygamber efendimiz nazarın gerçek olduğunu ve insanın kaderiyle yakından alâkasının bulunduğunu ifade eden hadisi;

“Nazar haktır, kader ile yarışan birşey olsaydı, nazar değme işi yarışıp onu geçerdi (kaderi değiştirirdi).” (Müslim, Selâm: 42; İbni Mâce, Tıb: 3)
Nazar Duası Arapça Ve Açıklaması ile 

وَإِن يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ
Ve in yekâdullezîne keferû le yuzlikûneke bi ebsârihim lemmâ semîûz zikra ve yekûlûne innehu le mecnûn(mecnûnun).
Ve inkâr edenler, zikri (Kur'ân'ı) işittikleri zaman gerçekten seni, neredeyse gözleri ile devirirler. Ve: “Muhakkak ki o, gerçekten mecnundur (delidir).” derler.
 

Felak Suresi

Felak Suresi Okunuşu
Kul e’ûzü birabbilfelak. Min serri mâ halak. Ve min serri gâsikin izâ vekab. Ve min serrinneffâsâti fil’ukad. Ve min serri hâsidin izâ hased.


Felak Suresi MÂNÂSI
De ki: Yaratilmislarin serrinden, karanlik çöktügü zaman gecenin serrinden, dügümlere üfleyenlerin serrinden ve haset edenin, içindeki hasedini disariya vurdugu vakit, serrinden; safak aydinliginin Rabbine (Allâh’a) siginirim.


Felak Suresi Açıklaması
Felak Suresi, Mekke’de nazil olmustur. 5 ayettir. Felak, sabah manasina geldigi gibi yarmak manasina da gelir. Bundan sonra gelen Nâs suresiyle birlikte ikisine “iki koruyucu” anlamina “muavvizeteyn” denir. Bu surelerin sifa maksadiyla okunduguna dair hadisler vardir.

  Nazar Duası Dinle

0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)