20 Ekim 2016 Perşembe

Kredi Başvurusu Reddedilince Neler Yapılmalı?



Sponsorlu Bağlantılar

Kredi başvurularının reddedilmesi, bireyler için birçok soru işareti doğurabilmektedir. Bireylerin bazen yanlış ya da eksik bilgiler vermesi sonucunda ya da bankanın istekleri anlaşılmadığında kredi başvuru sonucu olumsuz olmaktadır.
Kredi başvurusu neden reddedilir? Cevabının açıklaması aslında bankanın sizden istediği bilgileri değil de daha eksik ve yanlış bilgiler vermenizdir.
Unutmamamız gereken en önemli faktör ise her bankanın kredi politikasının farklı olmasıdır. Bu yüzden bankaların politikalarına uygun davranmalı ve reddedilmesine engel olmalısınız.

Kredi Başvurusu Reddedilmemek İçin Ne Gerekmektedir?

Banka ile kredi kartı kullanmak isteyen birey arasında bir ticari ilişki bulunmaktadır. Bu yüzden bankanın kazanç amaçlı finansal kurumlarını bilmek gerekmektedir. Peki, bunun için neler yapmak gerekir?

·         Bankaları Takip Edin
Bankalar ticaret amaçlı kurumlar olduğu için çeşitli reklamlar ile kredi vermenin geçerli nedenlerini açıkça belirtmektedir. Bunları araştırarak kredi ürünü karşılığında bankanın isteklerini öğrenebilirsiniz.

·         Gelire Göre Kredi Almak
Gelir düzeyiniz bankanın istediği şartlarda olmayabilir. Ancak gelirinizden bahsederken giderlerinizi de bankaya belgeler ile beyan etmelisiniz. Böylece kredi başvurusu reddedilme nedenleri arasında eksik belge göstermelisine engel olabilirsiniz. Geliriniz yetersiz kalmış ise kira geliri ve aile bireylerinizin gelirini bankaya göstererek kredi alabilirsiniz.

·         Kredi Notu Yükseltme
Geçmiş dönemlerde kredi notunuzun düşmesi nedeniyle kredi başvurunuz reddedilmiş olabilir. Ayrıca sicilinize karşılıksız çek ve icra takibi gibi suçlar işlenmişse bunların sicilinizden sildirmeniz gerekmektedir. Kredi notunuzu yükseltmek için ise kredi asgari tutarları zamanında ödemeniz gerekmektedir.

Hangi Durumlarda Kredi İstememeli?
İflasın eşiğine gelmeden önce kredi istemelisiniz. İflas sırasında ne yazık ki bankalar bireye kredi vermemektedir. Böyle durumlar kredi istemek yerine borcunuz olan bankalardan görüşebilir ve biraz daha zaman talep edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)